Curriculum vitae

 

Rolul propus în cadrul proiectului:

1.      Nume:                      NICULESCU

2.      Prenume:                 Florin

3.      Data naşterii:          12 Februarie 1968

4.      Naţionalitate:          Romana

5.      Stare civilă: Casatorit

6.      Educaţie:    

Instituţia(datele de la – până la)

Gradul (gradele) sau diploma (diplomele) obţinute:

Institutul de Constructii Bucuresti – Facultatea de Cai Ferate Drumuri si Poduri;

1989 - 1994

Inginer Constructor  - Specializarea Drumuri

Scheme de pregatire in Comisii Dispute FIDIC (http://www1.fidic.org/resources/adjudicators/pupilage.html) Feb 2006 – Mai 2007

Mediator/ Membru in Comisiile de Adjudecare/ Rezolvare a Disputelor – Adjudecator Acreditat FIDIC, in urma examenului din Septembrie 2015 din Dubai, EAU.

Chartered Institute for Procurement and Supply (CIPS  www.cips.org - UK) & Universitatea Nationala de Aparare (UNAP – Ro)

Mai – Noiembrie 2013

Diploma in Achizitii si Furnizari

7.       Aptitudini lingvistice:  Indicaţi competenţa pe o scară de la 1 la 5 (1 - excelent; 5 - de bază)

Limba

Citit

Vorbit

Scris

Romana

- limba materna

Engleza

1

1

1

Franceza

1

1

2

Germana

5

5

5

Italiana

5

5

5

8.      Apartenenţă la organisme profesionale:

§   Membru al Asociatiei Profesionale de Drumuri si Poduri

§   Fost membru al Fundatiei de Rezolvare a Disputelor (DRBF) din Statele Unite – inclus in Lista Presedintelui DRBF de Membrii ai Comisiilor de Rezolvare a Disputelor www.drb.org, precum si al Capitolului DRBF pentru Europa de Est http://dabdrb.googlepages.com.

§   Membru al Asociatiei Inginerilor Consultanti din Polonia (SIDiR) – inclus in Lista Nationala a Presedintelui SIDiR de Membrii ai Comisiilor de Rezolvare a Disputelor http://www.sidir.pl/sidir/index.php?action=czlonkowie&a2=r

§   Membru al listei de voluntari “AllExperts http://allexperts.com/ep/914-85358/Construction-Law/Florin-NICULESCU.htm

§   Fost membru al Federatiei de Rezolvare a Disputelor www.dbfederation.org

§   Membru al Grupului International de Specialisti in Rezolvarea Disputelor al firmei ”Servicii de Rezolvare a Disputelor in Constructii" din Statele Unite www.constructiondisputes-cdrs.com

9.      Alte aptitudini: (de ex.: cunoştinţe de operare pe calculator etc.)

Excelente cunostinte de operare computer, incluzind MS Office, Autocad, etc.

10.   Poziţia ocupată în prezent: Expert independent, conduce propria firma de consultanta

11.   Ani de vechime în cadrul firmei / organizaţiei: vezi pct 10

12.   Calificări cheie: (Relevante pentru contract)

Dl. Florin Niculescu este un inginer constructor specializat in proiecte de infrastructura, cu o experienta indelungata in pregatirea de documentatii de licitatie si in evaluarea ofertelor, fiind implicat in numeroase contractari de Servicii, Lucrari si Bunuri, incluzind asistarea Clientului in finalizarea negocierilor pentru semnarea contractului.  Este de asemenea deosebit de experimentat in furnizarea de asistenta pentru implementarea si administrarea contractelor, in urma utilizarii intensive a Conditiilor de Contract FIDIC in  implementarea a diverse tipuri de de lucrari, de la diversela faze de proiectare, supervizare si receptie a lucrarilor. In plus, Dl. Niculescu a fost profund implicat in numeroase proiecte de siguranta rutiera, cu un impact semnificativ in dezvoltarea retelei de drumuri din Romania.

 

In baza cunostintelor de mai sus, Dl Niculescu a inceput dezvoltarea unei cariere in domeniul admninistrariii Revendicarilor si rezolvarea Disputelor pentru Contracte de Lucrari, fiind deja numit pe Lista Presedintilor a diverse organizatii implicate in rezolvarea disputelor si fiind membru a unor entitati private care furnizeaza serviciii de rezolvare a disputelor in constructii.

 

Dl. Niculescu a capitalizat o profunda intelegere a procedurilor de achizitie PRAG – UE si Romanesti, din experienta sa de peste trei ani si jumatate in cadrul Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti si din contractele executate ulterior.

In afara cunostintelor lagate de aceste proceduri si finantari, Dl. Niculescu a lucrat si in contracte finantate de Banca Mondiala si a colaborat la pregatirea unor strategii de finantare cu diverse Institutii Finantatoare Internationale, ex BEI, pentru un numar semnificativ de proiecte.

In afara de experienta acumulata in Romania, Dl. Niculescu a lucrat in proiecte din Rusia, Franta, Marea Britanie, Turcia, Estonia si in curind Croatia.

Dl. Niculescu este de asemenea un foarte bun lector, datorita cunostintelor tehnice, dar si datorita excelentelor abilitati de comunicare, la cursurile sale de pregatire profesionale participind peste 1,000 de cursanti dintr-o larga gama de institutii de stat sau private, atit din Romania cit si in strainatate.

13.   Experienţa specifică în regiune:

Ţara

Datele de la – până la

Romania

- continuu, cu exceptia perioadelor de mai jos

Rusia

Mai – Noiembrie 1997

Franta

Noiembrie 1997 – Aprilie 1998

Marea Britanie

Iunie – Decembrie 2003, Ianuarie – Martie 2013

Turcia

Dec 2005, Iunie – August, Nov – Dec 2006, Aprilie – Iunie 2007, Iunie 2011, Iunie 2012, Martie - 2014

Estonia

Noiembrie 2007

Croatia

Mai – Octombrie 2008, Decembrie 2014 – Martie 2015

Muntenegru

          Noiembrie – Decembrie 2010, Iunie 2011

Serbia

  Februarie, Mai 2011, Noiembrie 2013

Moldova

           Noiembrie 2011, Mai 2014 – August 2016

Macedonia

           Ianuarie – Martie 2012, Septembrie 2013, Decembrie 2013 –  

            Ianuarie 2014, Mai - August 2014

Ucraina

Septembrie 2015 – Februarie 2016


14. Experienţă profesională

Perioada de la (lună / an) – până la (lună / an)

Locul

Operatorul economic

Poziţia

Descriere

(0099)

Septembrie 2017 – prezent

Bucuresti, Romania

S.C. METROREX S.A - (Beneficiar - Ro) Asocierea Astaldi S.p.A. – FCC CONSTRUCCION S.A. – UTI GRUP S.A. – Activ Group Management SRL (Antreprenor -It, Es, Ro)

denis.panait@metrorex.ro

g.calcagno@astaldi.com

Membru Unic Comisia de Adjudecare a Disputelor

In urma semnarii Contractului 30/08.07.2015 - „Magistrala 5. Tronsonul 1. Drumul Taberei – Universitate. Secțiunea 1 – Raul Doamnei – Eroilor (PS Opera) si Tronsonul 2. Universitate – Pantelimon. Secțiunea 1 – Stația, depoul si galeria de legătura Valea Ialomiței. Lucrări de cale de rulare, șina a III-a si fir aerian de contact. Finisaje si sisteme de instalații” – FIDIC Rosu, la propunerea Beneficiarului, Partile au au decis numirea unui Membru Unic al Comisiei de Adjudecare a Disputelor, pentru a decide referitor la toate si orice fel de dispute care s-ar putea naste intre Parti din executarea sau in orice alt mod in legatura cu Contractul.

Totusi, Beneficiarul a decis ulterior sa refuze semnarea Acordului CAD, acesta fiind semnat „ex-parte” numai de catre Antreprenor si Membrul Unic CAD.

(0098)

Septembrie 2017

Bucuresti, Romania

Unitatea de Management a Proiectului - Ministerul Culturii și Identității Naționale (Ro)

office@umpcultura.ro

Auditor Tehnic

UMP a derulat un Contract pentru Lucrări de refacere, amenajare, dotări și îmbunătățire a funcționalității Operei Naționale București.

In urma unui control efectuat de Curtea de Conturi, s-au identificat o serie de aspecte, potential in neconcordanta cu Contractul de Lucrari si/ sau legea aplicabila.

In consecinta, Curtea de Conturi a recomandat un Audit de Specialitate care, printr-un Raport Tehnic de Specialitate, care sa analizeze in detaliu toate lucrarile suplimentare si modificarile facute prin Dispozitii de Santier, respectiv, preturile aferente, in mod special, al articolelor care nu au fost ofertate prin devizele-ofertă contractate, si sa identifice executia fizica unor lucrări realizate conform graficului de lucrări.

Contractul de Lucrari este tip FIDIC Rosu.

(0097)

Mai – August 2017

Bucuresti, Romania

Asocierea SC ROZA PROD SRL – SC DOMINIUM SRL (Antreprenor -Ro) - Primăria Municipiului București (Beneficiar - Ro)

adrian.ratiu@ratiu.ro

Membru Unic Comisia de Adjudecare a Disputelor

Partile au semnat contractul nr. 387/ 03.03.2012 „REABILITAREA A 4 SCOLI: PACHETUL 1 Lot 1” („Contractul 387”) si Contractul nr. 262/ 09.06.2015 „REABILITAREA LUCRARI FINALIZARE SCOALA 173” („Contractul 262”) – FIDIC Rosu - in legatura cu care au aparut o serie de dispute intre Parti, care au dus la rezilierea Contractelor.

Deoarece Partile nu au ajuns la un consens cu privire la numirea Membrului Unic al Comisiei de Adjudecare a Disputelor (CAD), s-a solicitat numirea de catre terta parte, Presedintele Asociatiei Romane a Inginerilor Consultanti.

In urma acestei numiri, Beneficiarul a refuzat semnarea Acordului CAD, aparent considerind ca rezolvarea disputelor nu mai poate urma aceasta cale in cazul unui contract reziliat.

Astfel Acordul CAD a fost semnat „ex-parte” numai de catre Antreprenor si Membrul Unic CAD, iar ulterior, CAD a emis o decizie in legatura cu o disputa deferita de Antreprenor.

(0096)

Mai - Iunie 2017

Bucuresti & Constanta, Romania

SC RAJA SA Constanta -  (Beneficiar - Ro) & Asocierea SC FLUID DEVELOPMENT SRL – SC GEOMARCO CONSTRUCT SRL – (Antreprenor - Ro)

Expert Tehnic

Partile au incheiat Contractul Nr. CL 3B/ 05.09.2014 „REABILITAREA ȘI EXTINDEREA SURSELOR DE CAPTARE ȘI TRATARE A APEI POTABILE DIN ORASUL BUFTEA ȘI COMUNA CORBEANCA”, in legatura cu care a aparut o disputa, respectiv Antreprenorul a înaintat o Cerere Arbitrală în legătură cu Contractul.

Curtea de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie București („Curtea”) a numit Expertul Tehnic pentru a efectua o expertiza tehnică în contextul procesului de arbitraj, expertiza ce a inclus:

1.     Identificarea în documentația de atribuire a evenimentelor de risc ale Partilor

2.     Identificarea în Programul de Execuție al Antreprenorului a Drumului Critic.

3.     Stabilirea caracterului justificat al întârzierilor afirmate de Antreprenor.

4.     Stabilirea efectului cumulat al întârzierilor.

5.        Calculul penalităților de întârziere dacă se identifica întârzieri justificate ale Antreprenorului.

(0095)

Ianuarie 2017 – prezent

Bucuresti & Galati, Romania

Vega93 SRL (Ro)

Expert Contract

In urma inregistrarii unor dificultati in implementarea unor proiecte, SC Vega93 SRL a solicitat asistenta tehnica de specialitate in vederea rezolvarii unor situatii conflictuale aparute in relatiile cu Beneficiari si Subcontractori, pentru urmatoarele contracte de lucrari:

-    Extinderea Statiei de Epurare Ape Uzate Galati – faza II;

-    Dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Iasi – Modul I – Proiectarea si Executia Lucrarilor pentru Realizarea Suprafetelor de Miscare Aferente unei Piste Noi cu Lungimea de 2400 m in R.A. AEROPORTUL IASI

-    Amenajare riu Trotus si afluenti pe tronsonul Ghimes – Urechesti, Jud Bacau – faza I;

-    Lucrări de consolidare și restaurare la Prefectura Putna a județului, din municipiul Focșani.

De asemenea, SC Vega 93 SRL a solicitat servicii de instruire tehnico-profesionala a personalului sau, in aspecte legate de administrarea contractelor de lucrari si a aspectelor litigioase

(0094)

Octombrie 2016 – prezent

Bucuresti, Romania

Integrate Investment (Ro)

Expert Contract

Banca Mondiala a lansat cererea de oferte pentru servcii de “Consultata Locala si Servicii de Consiliere pentru Sprijinirea Implementarii Strategiei de Achizitii Publice”, cu scopul:

-    stabilirea unui ghid prin internet – ca prima sursa de ghidare si informare practica detaliata pentru autoritati contractante,

-    re-modelarea aranjamentului functional si fluxurile de lucru a Recipientului pentru a permite o mai buna formulare a politicii, diseminarea, implemenrea, masurarea performantei si rafinarea in continuare a politicii, si

-    dezvoltarea capacitati pentru a asigura o abordare consistenta prin diseminarea noii metodologii operationale printre principalii actori ai sistemului de achizitii publice.

Serviciile furnizate au scopul de a sprijini echipa de consultanta cu cunostinte specifice legate de achizitia si implementarea Contractelor de Lucrari.

(0093)

Octombrie 2016 – prezent

Bucuresti, Romania

ISAF SA (Ro)

Expert Contract/ Cuantum

JV Ansaldo & ISAF i-a fost incredintat de catre Compania Nationala de Cale Ferata (CFR SA) Contractul de Lucrari “Reabilitarea Sectiunii de Cale Ferata Cimpina – Predeal a Liniei Bucuresti – Brasov ISPA/2003/RO/16/P/PT/007/02/04 - Lot 4: Bloc de Semnalizare Automata si Telecomunicatii”.

Datorita unor probleme in executia Contractului, Partile au ajuns in arbitraj si in acest scop, Suciu & Popa Attorneys, care reprezinta ISAF, au solicitat intocirea unui Raport Expert Parte care sa analizeze aspecte contractuale si de cuantum, inclusive analiza de impact timp si costuri aditionale in vederea consolidarii pozitiei in procesu de arbitraj –Raportul urmeaza sa fie prezentat si sustinut in audierile Tribunalului Arbitral.

(0092)

Iulie 2016 – prezent

Bucuresti, Romania

SC Inspet SA (Ro)

Expert Contract

SC Inspet SA i-a fost încredințat Contractul de Lucrări „#IBRD4811RO-MoJ/W1-12 – Lucrări Civile pentru Tribunalul Sibiu – Reabilitarea, aranjarea si extinderea Sediului Tribunalului Sibiu” (monument istoric) guvernat de Conditiile de Contract pentru Contracte de Lucrari ale Bancii Mondiale.

In urma apariției unei dispute cu Beneficiarul (Tribunalul Sibiu si Ministerul Justiției – Departamentul de Implementare a Proiectelor cu Finanțare Internaționala), SC Inspet SA a angajat serviciile specializate ale SC Ab Initio SRL pentru pregatirea Documentului de Pozitie si asistenta tehnica necesare declansarii si derularii procesului de adjudecare (conform procedurilor de adjudecare ale Bancii Mondiale), respectiv de negociere, in vederea rezolvarii disputei.

(0091)

Iunie 2016 - prezent

Bucuresti, Romania

Societatea Civila de Avocati „Oglinda si Asociatii

Expert Tehnic si Contracte – Rezolvare Dispute

Societatea Civila de Avocati „Oglinda si Asociatii” deruleaza un numar de contracte de asistenta si reprezentare juridica pentru clienti firme de constructii, care execută contracte de lucrari conform Conditiilor de Contract FIDIC.

In vederea oferirii unui set complet de servicii specializate complete, in rezolvarea disputelor, „Oglinda si Asociatii” au angajat serviciile SC Ab Initio SRL de expertiza tehnica si în implementare a contractelor de lucrari conform Conditiilor de Contract FIDIC.

Pina in prezent s-au furnizat servicii de asistenta catre S.C. Euroconstruct Trading ‘98 S.R.L, cu privire la Contractul acestora cu Consiliul Judetean Prahova, pentru Contractul tip FIDIC Galben nr. 12776/ 1850 din 29.07.2014, „Construirea statiei de tratare mecano biologica a deseurilor biodegradabile Ploiesti”.

(0090)

Iunie 2016 - prezent

Bucuresti, Romania

CNADNR (Ro) & Asocierea Asocierea S.C. VIAROM CONSTRUCT S.A. – S.C. BETA - COPS S.R.L. – S.C. MAXIDESIGN S.R.L.

Sabina GHEORGHE

sabina.gheorghe@andnet.ro

Membru Unic Comisia de Adjudecare a Disputelor

In urma semnarii in data de 4 Iulie 2014 a Contractulului Nr. 92/38945/04.07.2014 - „Proiectare si Executie Varianta de ocolire a Municipiului Brasov, Tronson II, DN11 – DN 13”, Beneficiarul si Antreprenorul au decis numirea unui Membru Unic al Comisiei de Adjudecare a Disputelor, pentru a decide referitor la toate si orice fel de dispute care s-ar putea naste intre Parti din executarea sau in orice alt mod in legatura cu Contractul mai sus mentionat, guvernat de Conditiile de Contract FIDIC Galben.

(0089)

Martie 2016 - prezent

Bucuresti, Romania

CNADNR (Ro) & Asocierea Copisa Constructora Pirenaica SA – Chirulli Impresa Individuale – Coremi Inter SA

Liviu POPESCU liviu.popescu@andnet.ro

Membru Unic Comisia de Adjudecare a Disputelor

In urma semnarii in data de 21 Octombrie 2013 Contractului Nr. 92/42013/29.06.2012– „Reabilitare DN66, Filiaşi – Petroşani, km 0+000 – km 131+000, sector km 93+500 – km 126+000 – Contract 5R3 – Bumbeşti Jiu – Petroşani”, Beneficiarul si Antreprenorul au decis numirea unui Membru Unic al Comisiei de Adjudecare a Disputelor, pentru a decide referitor la toate si orice fel de dispute care s-ar putea naste intre Parti din executarea sau in orice alt mod in legatura cu Contractul mai sus mentionat, guvernat de Conditiile de Contract FIDIC Rosu.

(0088)

Decembrie 2015

Bucuresti, Romania

Universitatea Nationala de Arte (Ro)

Catalin Balescu balescu@unarte.org

Auditor Contract Lucrari

Universitatea Nationala de Arte (UNARTE) deruleaza in prezent Contractul de Lucrari „Extindere si remodelare functionala a sediului Universitatii Nationale de Arte Bucuresti – Etapa A – Lucrari de consolidare, reabilitare si dotare tehnologica cladiri existente: corpurile C2, C3 si spatiile tehnologice aferente – Consolidare Casa Robescu”, care include reabilitarea unei cladiri istorice de patrimoniu.

In urma intimpinarii unor probleme contractuale si a unui volum de lucrari suplimentare datorate vechimii cladirii, respectiv a riscului depasirii bugetului, UNARTE a solicitat efectuarea unui audit care sa evalueze oportunitatea lucrarilor aditionale, a modului de intocmire a situatiilor de lucrari si efectuarii platilor, precum si a modului in care personalul propriu administreaza acest Contract de Lucrari, in vederea identificarii masurilor necesare pentru mentinerea sub control a derularii sale.

(0087)

Septembrie 2015 - Februarie 2016

Kiev, Ucraina

ARS Progetti (It) Furio SANCILIO f.sancilio@arsprogetti.com

Sef Echipa – Expert Senior in Infrastructura pt Transport

Pregatirea de Termeni de Referinta pentru proiectul de Asistenta Tehnica “Asistenta pentru autoritatile Ucrainene pentru imbunatatirea managementului ciclului proiectelor de infrastructura” – EuropeAid/132633/C/SER/multi

Serviciile au inclus identificarea si analiza detaliata a situatiei si lipsurilor actuale in ciclul proiectelor de infrastructura (legislativ, administrativ, operational, financiar si organizational, planificare, achizitie, implementare si intretinere), schematizarea unui plan de actiune pentru imbunatatirea acestor aspecte si transpunerea sa intr-un set de Termeni de Referinta pentru un proiect subsecvent de asistenta tehnica, in vederea achizitionarii de servicii specializate pentru implementarea lor.

Sarcinile ai inclus si coordonarea echipei.

(0086)

August 2015 - prezent

Bucuresti, Romania

CNADNR (Ro) & Asocierea PORR Construct SRL – PORR Bau GmbH (Au)

Marian BANITA marian.banita@andnet.ro

Membru Unic Comisia de Adjudecare a Disputelor

In urma semnarii in data de 23 Aprilie 2014 Contractul Contract Nr. 92/23072 – „Proiectare si Executie Autostrada Sebes – Turda, Lot 4: km 53+700 – km 70+000” (”Contractul”), Beneficiarul si Antreprenorul au decis numirea unui Membru Unic al Comisiei de Adjudecare a Disputelor, pentru a decide referitor la toate si orice fel de dispute care s-ar putea naste intre Parti din executarea sau in orice alt mod in legatura cu Contractul mai sus mentionat, guvernat de Conditiile de Contract FIDIC Rosu.

(0085)

August – Noiembrie 2015

Giurgiu, Romania

Tribunalul Giurgiu

Viorica Sirbu viorica.sirbu@just.ro

Expert Independent

Asocierea SC Consola Grup Construct SRL & SC Danex Consult SRL (Antreprenor) a inaintat Tribunalului Giurgiu – Sectia Contencios Administrativ si Fiscal un caz impotriva Companiei Apa Service Giurgiu SA (Beneficiar) in legatura cu Contractul de Lucrari “Reabilitarea si extinderea capacitatilor de productie si tratare a apei in aglomerarile Giurgiu – Slobozia, Bolintin Vale si Mihailesti”, guvernat de Conditiile de Contract FIDIC Galben.

In vederea ajungerii la o concluzie, Tribunalul Giurgiu a solicitat numirea unui Expert Independent, care sa prezinte un punct de vedere consolidat, cu privire la meritul si cuantumul de timp si bani reclamate de Antreprenor.

(0084)

August - Sept 2015 &

Dec 2015 – Feb 2106

Buzau, Romania

Compania de Apa Buzau SA

Cristina NEDELCU cristina.nedelcu@cabuzau.ro

Expert Cooptat

Asistenta tehnica in calitate de Expert Cooptat pentru evaluarea aplicatiilor pentru „Asistenta tehnica pentru pregatirea aplicatiei de finantare si a documentatiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Buzau in perioada 2014-2020”, anunt participare SEAP 159214/01.05.2015.

In urma incheierii precalificarii, Beneficiarul a solicitat si asistenta tehnica in calitate de Expert Cooptat pentru evaluarea ofertelor tehnice si financiare si incheierea Contractului respectiv de Servicii.

(0083)

Mai – Iunie 2015

Rimnicu Valcea, Ocnele Mari

S.C. UNISAT ENERGY S.R.L. (Ro)

Contract Manager

Asocierii S.C. Antrepriza Construcții Montaj Nr. 4 București S.A. – S.C. Griro Development S.R.L. – S.C. Protectchim SRL – SC Edilturci SRL – SC I.C.O.P. S.R.L. (Antreprenorul) prin lider S.C. Antrepriza Construcții Montaj Nr. 4, i-a fost încredințat de către S.C. Apavil S.A. Vâlcea, contractul de lucrări “VL-CL6 – Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apa și apa uzata în Râmnicu Vâlcea și zona Nord și Ocnele Mari”, guvernat de Condițiile de Lucrări FIDIC Cartea Roșie și Legea Româna si cu o valoare de 30 MEuro.

Pentru administrarea aspectelor contractuale, Liderul Asocierii/ Antreprenorul, reprezentat de SC Unisat Energy SRL, a solicitat servicii de Contract Management, care includ:

-    evaluarea aspectelor contractuale si consilierea in consecinta a Managementului Antreprenorului, inclusiv propunerea de alternative pentru caile de urmat;

-    revizuirea corespondentei contractuale si redactarea raspunsurilor necesare;

-    evaluarea obligatiilor Antreprenorului, inclusiv termenele aferente;

-    participarea in intilniri cu Inginerul/ Beneficiarul si alte terte parti relevante, conform solicitarii Sefului de Proiect;

-    pregatirea si monitorizarea unui sistem de alertare, care include aspectele contractuale de urmarit, termene si persoane responsabile, pentru a permite o abordare pro-activa si pentru identificarea actiunilor intirziate;

-    pregatirea corespondentei aferente Revendicarilor si Disputelor (pregatirea documentelor de pozitie si asistenta tehnica in timpul audierilor in instanta – clauzele pentru adjudecarea disputelor/ arbitraj excluse);

-    consiliere cu privire la optiunile posibile si alternativele recomandabile pentru administarea problemelor conflictuale.

(0082)

Martie 2015 - prezent

Bucuresti, Romania

CNADNR (Ro) & Asocierea S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. Spedition UMB S.R.L. (Ro)

Membru Unic Comisia de Adjudecare a Disputelor

In urma semnarii in data de 29 Iulie 2013 a Contractului „Proiectare si Executie Autostrada Lugoj-Deva LOT 4, km 77+361 – km 99+500” (”Contractul”), Beneficiarul si Antreprenorul au decis numirea unui Membru Unic al Comisiei de Adjudecare a Disputelor, pentru a decide referitor la toate si orice fel de dispute care s-ar putea naste intre Parti din executarea sau in orice alt mod in legatura cu Contractul mai sus mentionat, guvernat de Conditiile de Contract FIDIC Galben.

(0081)

Decembrie 2014 – Martie 2015

Zagreb, Croatia

ESEP Ltd. (UK)

Expert Achizitii

Asistenta Tehnica pentru Structura Operationala pentru managementul Programului Operational si implementarea Proiectelor - EuropeAid/134081/D/SER/HR: furnizarea de asistenta tehnica pentru Structura Operationala  de Transport / Autoritatea de Management/ Structura Intermediara pentru managementul Programului Operational Program Operational si implementarea proiectelor IPA/FS - Instrument pentru Asistenta pentru Pre-Aderare 2007, din Ministerul Afacerilor Maritime, Transport si Intrastructura a Republicii Croatia pentru pregatirea unor documentatii standard de atribuire pentru Lucrari, Servicii si Bunuri si pregatirea si prezentarea unor cursuri in achizitii publice si Conditii de Contract FIDIC.

(0080)

October – November 2014

Bucuresti, Romania

Integrate Investment (Ro)

Lector CIPS

Chartered Institute of Purchasing &Supply (CIPS, http://www.cips.org/ ), in parteneriat cu Universtitatea Nationala de Aparare „Carol I”, Integrate Investment si Charles Kendall Group (UK) au deschis la Bucuresti Centrul de studii si examinare CIPS Universitatea Nationala  „Carol I”.

In acest context, SC Ab Initio SRL a fost solicitat sa prezinte cursurile de pregatire profesionala in domeniul achizitiilor, Nivelul 4 –Diploma in procurement and supply”, ModululManaging Contracts and Relationships in Procurement and Supply”.

(0079)

September – December 2014

Bucuresti, Romania

CNADNR (Ro) & JV STRABAG AG (Au) - SC STRABAG SRL - SC STRACO GRUP SRL

Membru Unic Comisia de Adjudecare a Disputelor

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. (Beneficiar) si JV STRABAG AG - SC STRABAG SRL - SC STRACO GRUP SRL (Antreprenor) au solicitat servicii de adjudecare dispute in legatura cu Constructia variantei de ocolire Deva – Orastie la standard de autostrada - ISPA - 2004/RO/16/P/PT/008/07, un Contract de Lucrari FIDIC Galben ‘99, pentru o disputa cu privire la o serie de aspecte contractuale, evaluate la circa 10 MEur.

Comisia de Adjudecare a Disputelor  a fost ad-hoc, cu Membru Unic.

(0078)

September – December 2014

Bucuresti, Romania

CNADNR (Ro) & Boegl (De) – Geiger – Comtram JV

Membru Unic Comisia de Adjudecare a Disputelor

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. (Beneficiar) si Boegl – Geiger – Comtram JV (Antreprenor) au solicitat servicii de adjudecare a unei a doua dispute in legatura cu Centura Ocolitoare Sibiu, un Contract de Lucrari FIDIC Rosu ‘99, pentru o disputa cu privire la plata unor lucrari suplimentare, costuri aferente prelungirii termenului de executie si a unor costuri financiare evaluate la aproape 20 MEur.

Comisia de Adjudecare a Disputelor  a fost ad-hoc, cu Membru Unic.

(0077)

Mai 2014 – prezent

Skopje, Macedonia

H. F. Wiebe GmbH & Co. KG (De)

Contract Manager

Antreprenorului H. F. Wiebe GmbH & Co. KG i-a fost incredintat Contractul de Lucrari ” Coridorul Feroviar VIII, Reabilitarea Sectiunii Kumanovo - Beljakovce”, pentru reabilitarea si reconstructia completa a 31 km de cale ferata.

Pentru administrarea aspectelor contractuale, Antreprenorul a solicitat servicii de Contract Management, care includ:

-    evaluarea aspectelor contractuale si consilierea in consecinta a Managementului Antreprenorului, inclusiv propunerea de alternative pentru caile de urmat;

-    revizuirea corespondentei contractuale si redactarea raspunsurilor necesare;

-    evaluarea obligatiilor Antreprenorului, inclusiv termenele aferente;

-    participarea in intilniri cu Inginerul/ Beneficiarul si alte terte parti relevante, conform solicitarii Sefului de Proiect;

-    pregartiae si monitorizarea unui sistem de alertare, care include aspectele contractuale de urmarit, termene si persoane responsabile, pentru a permite o abordare pro-activa si pentru identificarea actiunilor intirziate;

-    pregatirea corespondentei aferente Revendicarilor si Disputelor (pregatirea documentelor de pozitie si asistenta tehnica in timpul audierilor);

-    consiliere cu privire la optiunile posibile si alternativele recomandabile pentru administarea problemelor conflictuale;

-    indeplinirea rolului de Reprezentant al Antreprenorul in perioadele de absenta a Sefului de Proiect;

-    administrarea relatiilor contractuale cu Subantreprenori/ Furnizori.

Contractul de Lucrari are o valoare de 40 MEuro si este conform Conditiilor de Contract FIDIC Rosu.

(0076)

Mai 2014 – August 2016

Chisinau, Moldova

IP “Fondul Provocările Mileniului – Moldova” (Millenium Challenge Account - Md) & SADE -Compagne  Générale de Travaux D’Hydraulique (Fr)

Anthony MAUGER anthony.mauger@sade.md

Membru Unic CAD Permanent

 

- numit pentru DOUA Contracte de Lucrari separate

Partile au incheiat doua Contracte de Lucrari de irigatii, cu finantare din partea Congresului American prin Millenium Challenge Corporation:

-  Lucrari de Constructie pentru Reabilitarea Sistemelor Centralizate de Irigare in Jora de Jos” – Contract nr. PP6/THVAP/W/CB/03/256,

-  Lucrari de Constructie pentru Reabilitarea Sistemelor Centralizate de Irigare de-a lungul Raului Prut Superior -  CIS ‘Blindesti’, CIS ‘Grozesti’ si CIS ‘Leova’  - Contract nr. PP6/THVAP/W/CB/04/275.

Contractele de Lucrari au fost incheiate in baza  Conditiilor de Contract FIDIC ROSU si au prevazut numirea unui  Membru Unic CAD Permanent.

Activitatile au inclus vizite regulate in santiere si intocmirea rapoartelor aferente, informarea permanenta cu privire la stadiul contractelor si lucrarilor, furnizarea de opinii informale la solicitarea Partilor si adjudecarea disputelor.

Aproape de finalizarea Lucrarilor, a fost deferita o disputa spre adjudecare, ceea ce a inclus evaluarea Documentelor de Pozitie ale Partilor, audierea acestora si emiterea unei decizii, in urma careia s-a ajuns la incheierea unui acord amiabil intre Parti.

(0075)

Martie – Decembrie 2014

Ankara, Turcia

EPRD (Pl)

Expert Achizitii

Servicii de Asistenta Tehnica pentru “Suport pentru Delegatia Uniunii Europene in Turcia pentru exercitarea functiilor de control ex-ante in proiectele de infrastructura de transport din cadrul IPA Component3 III, Programul Operational de Transport ".

Se acorda asistenta Delegatiei UE in Turcia, pentru analiza, verificarea si revizuirea de documentatii de atribuire (inclusiv Conditii de Contract FIDIC of, specificatii tehnie, proiecte, piese desenate,Liste de Cantitati etc), evaluare de oferte si evaluarea revendicarilor pentru proiecte de cale ferata.

Serviciile implica suport pentru verificarea ex-ante a achizitiilor, participarea ca observator din partea Delegatiei UE in evaluari, sprijin in implementarea contractelor aflate in derulare si pregatire profesionala in achizitii si Conditiii de Contract FIDIC

(0074)

Februarie 2014

Bucuresti, Romania

Integrate Investment, (Ro)

Lector/ Expert Contract

Pregatirea si prezentarea unui curs FIDIC destinat in mod specific pentru personal al unei firme Vestice din industria extragerii si prelucrarii titeiului.

Cursul a inclus prezentari in special cu privire la Cartile Galbena si Argintie si a acoperit o agenda larga, de la elemente introductive, variatii si plati, conditii neprevazute/ teren, etc, pina la adjudecarea disputelor si arbitraje.

Ulterior, beneficiarul cursului, a solicitat si asistenta tehnica pentru revizuirea unor documente din cadrul Cerintelor Beneficiarului si pregatirea Conditiilor Particulare de Contract, pentru o documentatie de licitatie, in vederea incheierii unui Contract de Lucrari, conform Cartii FIDIC Argintii ‚99.

(0073)

Decembrie 2013 – Februarie 2014

Skopje, Macedonia

EPRD (Pl)

Observator Independent Licitatie Lucrari si Coordonator Echipa

Asistenta Tehnica pentru Delegatia EC din Skopje, FYRoM, ca Observator Extern pentrue evaluarea unei licitatii internationale deschise de lucrari pentru “Reaabilitarea sectorului de autostrada Veles – Katlanovo, parte din Coridorul X”, in cadrul Programului Operational “Dezvoltare Regionala” 2007 – 2013, IPA Componenta III, Masura 2.2.

Serviciile au inclus si coordonarea observatorului similar pentru lucrari de mediu (statie tratare ape uzate Prilep).

Evaluarea a fost efectuata conform regulilor Ghidului Practic de Proceduri de Contractare pentru actiuni externe UE – PRAG.

(0072) Sept 2013

Belgrade, Serbia

Louis Berger SAS (Fr)

Technical expert

Consortiului condus de Louis Berger, format cu GRE – Gauff Rail Engineering, GRE Belgrade – Gauff Rail Inzenjeri d.o.o, Systra and Louis Berger d.o.o, i-a fost incredintat proiectul “Modernizarea Cailor Ferate – Documentatie de proiect pentru linia de cale ferata Stara Pazova - Novi Sad – Subotica – Granita cu Ungaria”, care a impus revizuirea unor documentatii de proiectare existente, pregatirea Documentatiei de Atribuire conform cerintelor PRAG EU sau IFI si a Conditiilor de Contract din Cartea Galbena FIDIC si a Aplicatiei pentru Finantare in vederea obtinerii fondurilor necesare si a licitarii executiei lucrarilor aferente.

Pentru intarirea echipei de consultanta, a fost furnizat sprijin pentru revizuirea diverselor contributii ale expertilor si redactarea repoartelor tehnice necesare, conform cerintelor din Termenii de Referinta.

(0071)Sept 2013

Skopje, Macedonia

SC Ab Initio SRL

Lector Principal

In urma unei finantari furnizate de Secretariatul de Stat Elvetian pentru Probleme Economide (SECO), Asociatia Nationala a Inginerilor Consultanti din Macedonia (NACEM), a organizat primul curs de Achizitii si FIDIC Course din Macedonia. Beneficiarii acestui curs au fost angajati ai Primariei Skopje, implicati in proiecte de infrastructura.

In acest scop, NACEM a angajat SC Ab Initio SRL pentru pregatirea agendei pentru un curs de 5 (cinci) zile si in urma aprobarii de catre SECO si Primaria Skopje, sa pregateasca si sa sustina prezentarea cursului.

Agenda cursului a prezentat un concept complet, incluzind proceduri de achizitii, pregatirea Documentatiei de Atribuire, Evaluare si Contracare, precum si implementarea contractelor de lucrari conform Conditiilor de Contract FIDIC Rosu si Galben si rezolvarea disputelor.

NACEM a angajat de asemenea, un avocat local pentru prezentarea de informatii cu privire la procedurile locale de achizitii si implementare a contractelor de lucrari.

(0070) Ian – Mar 2013

Stublach - Northwich, UK

Mareex Consulting SA (CH)

Manager Contract

Au fost furnizate Servicii pentru Storengy UK Ltd. (membru a Grupului GdF Suez), pentru pregatirea unui Studiu de Fezabilitate care a avut ca scope evaluarea situatiei contractuale si identificarea alternativelor ulterioare cu privire la Proiectul de Stocare Subterana a Gazelor Naturale in zona minelor de sare din Northwich, Marea Britanie. Bugetul alocat a fost de peste 410 mŁ.

Storengy a angajat un Antreprenor EPCM (in baza modelului de Conditii de Contract NEC)  si o serie de Antreprenori pentru executia lucrarilor:

-    11 Contracte de Lucrari,  bazate pe Conditiile Generale de Contract pentru Contracte cu Pret Fix (Manualul ROSU), editia a patra 2001, a Institutului Britanic al Inginerilor Chimisti (IChemE);

-    5 Contracte de Lucrari,  bazate pe Conditiile Generale de Contract pentru Contracte Rambursabile (Manualul VERDE)  editia a treia 2002, a Institutului Britanic al Inginerilor Chimisti (IChemE);

Au fost de asemenea necesare numeroase contracte de Furnizare de Bunuri pentru achizitia de materiale si echipamente.

Activitatile au inclus analize extensive a contractelor de mai sus, precum si a corespondentei si documentelor aferente si evaluarea implicatiilor contractuale, toate avind ca scop, identificarea punctelor slabe si forte ale Storengy UK Ltd, in relatia cu Antrerenorii EPCM si de Lucrari, precum si a alternativelor recomandate pentru continuarea si finalizarea Proiectului.

Concluziile in urma finalizarii acestea Etape au fost prezentate Conducerii Storengy, pentru a permite luarea deciziilor necesare.

(0069) Oct 2012 – prezent

Bucuresti, Romania

McGregor & Partenerii

Expert Technic si Contract

Asistenta tehnica pentru casa de avocatura, pentru aspect tehnice si contractuale, in corespondenta cu Conditiile de Contract FIDIC si legea Romana, cu privire la diverse tipuri de constructii.

(0068) Aprilie – Dec 2012

Bucuresti, Romania

Proiect privat

Coordonator Genera

Coordonare generala pentru un complex residential si birou, care ainclus mutarea ocupantilor de la adresele anterioare in noile spatii, ajustarea instalatiilor mechanice si electrice, renovare de mobilier de arta si timplarie de inalta finete, diverse lucrari de finisaje si gradinarit.

(0067)

Ianuarie – Martie 2012

Skopje, Macedonia

HCL Consultants Ltd. (Cipru)

Observator Independent Licitatie Lucrari si Coordonator Echipa

Asistenta Tehnica pentru Delegatia EC din Skopje, FYRoM, ca Observator Extern pentrue evaluarea unei licitatii internationale deschise de lucrari pentru “Constructia sectiunii de autostrada noua Demir Kapija – Smokvica, parte a coridorului Pan-European X” - 2011/268804 EuropeAid/129783/C/SER/multi.

Serviciile includ si coordonarea observatorului similar pentru serviciile aferente de supervizare.

Evaluarea este efectuata conform regulilor Ghidului Practic de Proceduri de Contractare pentru actiuni externe UE – PRAG (http://ec.europa.eu/europeaid/work/procedures/implementation/practical_guide/index_en.htm).

(0066)

October – December 2011

Bucharest, Romania

CNADNR (Ro) & Boegl – Geiger – Comtram JV (De)

Membru Unic Comisia de Adjudecare a Disputelor

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. (Beneficiar) si Boegl – Geiger – Comtram JV (Antreprenor) au solicitat servicii de adjudecare a unei dispute in legatura cu Centura Ocolitoare Sibiu, un Contract de Lucrari FIDIC Rosu ‘99, pentru o disputa cu privire la plata a peste 10 MEur.

Comisia de Adjudecare a Disputelor  a fost ad-hoc, cu Membru Unic.

(0065)

Octombrie – Noiembrie 2011

Bucuresti, Romania

Chisinau, Moldova

ARS Progetti (It)

Evaluator Senior

Asistenta Tehnica pentru “Evaluarea documentelor de selectie pentru proiecte mari de infrastructura pentru aprobarea finala de catre Comitetul Comun de Monitorizare si Comisia Europeana – BENEFICIARI CADRU 2009 - LOT 2 Transport si Infrastructura - EuropeAid/127054/C/SER/multi”

Serviciile au constat in evaluarea palicatiilor pentru grant-uri pentru imbunatatirea facilitatilor de trecere a frontierei intre Romania – Ucraina si Romania – Republica Moldova.

(0064)

Iunie - Septembrie 2011

Bucuresti, Romania

C&D Consulting (Sk)

Expert FIDIC

TA for EIB/ Jaspers for “Support to the Preparation of Romanian Standardised Tender Documents for Transport Sector (ref. 2010 132 RO ROD ROD)”.

The services within this Assignment terms are provided to the Romanian Ministry of Transport and Infrastructure (MTI), and the beneficiaries, the National Authority for the Regulation and Monitoring of Public Procurement (ANRMAP), the Romanian National Company for Motorways and National Roads (RNCMNR) and the Romanian railways Company (CFR).

(0063)

Iunie 2011 - Iunie 2012

Ankara, Turcia

Aqvadem (Tr)

Lector

Cursuri FIDIC deschise in cadrul “Academia Aqvadem” pentru entittai private/ de stat.

(0062)

Martie – Iunie 2011

Bucuresti, Romania

Ab Initio, Ro

Expert extern Tehnic si Achizitii – Team Leader

Furnizarea  de expertiza tehnica pentru Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, in cadrul contractului de servicii ”Asistenta Tehnica pentru beneficiar pentru contractarea lucrarilor pentru proiectul “Constructia autostrazii Nadlac – Arad” Km 0+000 – 38+882”.

Serviciile consta in evaluarea ofertelor pentru Lucrari (cf Conditii de Contract FIDIC Galben ’99) si a Serviciilor de supervizare aferente pentru ”Proiectare si Executie Autostrada Nadlac - Arad, Lots 1 and 2, Km 0+000 – 38+882”.

(0061)

Martie – Iunie 2011

Bucuresti, Romania

Ab Initio, Ro

Expert extern Tehnic si Achizitii – Team Leader

Furnizarea  de expertiza tehnica pentru Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, in cadrul contractului de servicii ”Asistenta Tehnica pentru beneficiar pentru contractarea lucrarilor pentru proiectul “Constructia autostrazii Nadlac – Arad” Km 0+000 – 38+882”.

Serviciile consta in evaluarea ofertelor pentru Lucrari (cf Conditii de Contract FIDIC Galben ’99) si a Serviciilor de supervizare aferente pentru ”Proiectare si Executie Autostrada Nadlac - Arad, Lots 1 and 2, Km 0+000 – 38+882”.

(0060)

Martie – Mai 2011

Bucuresti, Romania

Ab Initio, Ro

Expert extern Tehnic si Achizitii – Team Leader

Furnizarea  de expertiza tehnica pentru Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, in cadrul contractului de servicii ”Asistenta Tehnica pentru beneficiar pentru contractarea supervizarii si a lucrarilor de constructie autostrazii Lugoj - Deva, Lot 1 (Lugoj – Dumbrava)”.

Serviciile consta in evaluarea ofertelor pentru Lucrari (cf Conditii de Contract FIDIC Galben ’99) si a Serviciilor de supervizare aferente pentru ”Proiectare si Executie Autostrada Lugoj - Deva, Lot 1, Km 0+000 – 27+400”.

(0059)

Nov 2009 – prezent

Serbia, Beska

Thomas-Koziarski Consulting spolka jawna, Pl

Expert Contract/ Revendicari

TK a încheiat un acord cu Alpine Bau GMbH, o firma comerciala din Austria, pentru servicii de administrare de contract, in vederea implementarii contractului de lucrări al acestora, pentru execuţia proiectului „Podul Beska peste Dunare  – Loturile 3 (c-tie pod nou) & 5(reabilitare pod existent

Se furnizeaza servicii specializate de revizuire a documentelor contractuale, revendicarilor si documentelor de pozitie produse de TK, cu privire la merit si quantum, in urma solicitarii Alpine Bau GMbH pentru o evaluare independenta.

(0058)

Oct 2010 – Feb 2011

Bucuresti, Romania/ Paris Franta

Richard Chamberlain & Associates Ltd., UK

Expert Contract  & Tehnic

Furnizarea de servicii de expertiza contractuala si tehnica pentru Caile Ferate Romane (CFR SA), pentru apararea pozitiei acestora intr-un arbitraj la Camera Internationala de Comert din Paris, Franta.

Aceasta expertiza necesita prezentarea pozitiei contractuale (FIDIC ’87) a CFR SA, identificarea exacta a cerintelor contractuale incalcate de pirit, demonstrarea si fundamentarea meritului si respectiv cuantificarea in timp si bani a efectelor aferente, in cadrul contractului de lucrari. Serviciile necesita si respingerea contr-revendicarii piritului.

(0057)

Nov - Dec 2010; Iunie 2011

Podgorica,

Muntenegru

EPRD, Pl

Expert FIDIC & Achizitii

Asistenta Tehnica pentru Delegatia UE din Muntenegru pentru pregatirea unei Documentatii de Atribuire pentru un contract de lucrari de reabilitare cale ferata - "Reabilitarea liniei ferate Mijatovo Kolo (km 313+314) - Mojkovac (km 321+733)" si evaluarea ofertelor aferente.

Serviciile cuprind o prima misiune pentru pregatirea Documentatiei de Atribuire,  inclusiv evaluarea Proiectului Tehnic pregatit conform regulilor locale, standardelor si reglementarilor, pregatirea Conditiilor de Contract FIDIC Rosu ‘99 si a Instructiunilor pentru Ofertanti aferente, conform cerintelor “ Ghidului Practic (editia PRAG 2010) pentru proceduri de achizitie pentru Actiunile Externe CE”. Aceasta va fi urmata de o adoua misiune pentru evaluarea ofertelor aferente de Lucrari.

(0056)

Oct - Dec 2010

Bucuresti, Romania

Ab Initio, Ro

Expert extern Tehnic si Achizitii – Team Leader

Furnizarea  de expertiza tehnica pentru Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, in cadrul a trei  contracte separate de servicii, pentru evaluarea a cinci licitatii de lucrari (5 proceduri diferite) – Varianta Ocolire Alexandria, Varianta ocolire Caracal, Reabilitare DN6 Alexandria - Craiova  (3 loturi) (cf Conditii de Contract FIDIC Rosu ’99) si a serviciilor de supervizare aferente (3 proceduri).

(0055)

Iunie 2010

Neptun, Romania

SAFEGE S.A Nanterre France Sucursala Bucuresti, Ro

Lector

Curs FIDIC in cadrul Contractului RO FSCH 20.1 “Asistenta tehnica independenta privind asigurarea expertizei tehnice in procesul de implementare al contractelor“ – Pregatirea si prezentarea unui curs FIDIC pentru personalul Oficiului de Plati si Contractari PHARE (OPCP) din Ministerului de Finante, implicat in achizitia si implementarea proiectelor de ‘Lucrari’, incluzind prezentarea Conditiilor de Contract FIDIC (Cartea Rosie, Galbena si Verde), a aspectelor practice legate de administrarea contractelor de Lucrari, precum si a problemelor legate de adjudecarea/ rozolvarea disputelor.

(0054) Feb 2010 - prezent

Bucuresti, Romania

Integrate Investment Consult, Ro

Expert Achizitii

Pregatirea in cadrul proiectului  TF 2007/19343.05.04 - Întărirea capacităţii institutionale a sistemului de control ex - ante în domeniul achiziţiilor publiceunui Ghid si Set de Proceduri pentru Achizitiile Publice din Romania, pentru a fi implementate in activitatea Unitatii de Control si Verificare a Achizitiilor Publice (UCVAP) din Ministerului de Finante.

(0053) Nov 2009 – Oct 2010

Galati/ Braila/ Satu Mare, Romania

Ab Initiio, Ro

Consultant Contract

Servicii de consiliere pentru System YAPI ve Ticaret AS Istanbul, sucursala Romania, pentru administrare de contract pentru sapte Contracte de Leucrari in Romania, cf FIDIC Galben sau Rosu.

Serviciile includ pregatirea corespondentei contractuale, revendicari, consiliere generala cu privire la aspecte contractuale.

Sunt incluse si servicii ca mediator ne-independent, respectiv de pregatire a documentelor de pozitie pentru Adjudecarea de Dispute in special, din contractele avute in administrare, a intervenit o disputa in legatura cu un contract finalizat de 12.5 MEuro pentru o Statie de Tratare Ape Uzate, iar cazul a fost prezentat Comisiei de Adjudecare a Disputelor (CAD), ceea ce a necesitat pregatirea Documentelor de Pozitie si de Raspuns, consolidarea pozitiei Antreprenorului, respingerea contra-revendicarii Beneficiarului si prezentarea in audierea CAD. Procesul a inceput in legatura cu aspecte tehnice, devenind ulterior concentrat pe aspecte legale.

(0052) Iunie 2009 - Aprilie 2010

Arad, Romania

Thomas-Koziarski Consulting spolka jawna, Pl & Ab Initio, Ro

Manager Contract

Servicii de administrare de contract pentru JV FCC Construcción SA & Porr Technobau und Umwelt Aktiengesellschaft, pentru construirea centurii de ocolire (profil de autostrada) a Aradului, care includ:

-    Evaluarea aspectelor contractuale si consilierea Managementului  JV in consecinta;

-    Pregatirea corespondentei contractuale aferente Revendicarilor/ Disputelor (pregatirea documentelor de pozitie si asistenta pe durata audierilor);

-    Consiliere cu privire la optiunile disponibile si alternativele recomandabile pentru administrarea  conflictelor contractuale si aspectelor aferente.

Contract de Lucrari, in valoare de 120 Meuro, cf Conditii de Contract FIDIC Galben.

(0051) Mai 2009 – Iunie 2009

Cornu Romania

Primaria Cornu, Ro

Expert Tehnic Cooptat

Asistenta tehnica in calitate de expert tehnic cooptat pentru Primaria Cornu, in evaluarea ofertelor din licitatia deschisa pentru achizitia de servici de proiectare pentru “Centrala fotovoltaica de 3 MWP de producere a energiei electrice din conversia energiei solare in comuna Cornu, judetul Prahova

(0050) Mai 2009

Tirgu Jiu, Romania

Ab Initio, Ro & Integrate Investment Consult, Ro

Expert Achizitii

Asistenta tehnica pentru Intreprinderea de Drumuri si Poduri SA din Tirgu Jiu, Romania, pentru pregatirea ofertei tehnice pentru un contract cadru cu o durata de 4 ani, pentru intretinere de iarna/ vara a drumurilor judetene Gorj.

Un aport specific a constat in definirea strategiei generale de pregatire a structurii ofertei, si identificarea si evaluarea riscurilor si a masurilor aferente de reducere/ eliminare a acestora.

(0049) Februarie 2009 – Dec 2009

Bucuresti, Romania

SEDESA CONSTRUCTIONS AND SERVICES ROM S.R.L., Es

(Re-denumita Ezentis Infraestructuras SA)

Manager Revendicari/ Dispute

In urma deteriorarii relatiei contractuale cu Beneficiarul, Clientul a solicitat servicii de asistenta tehnica pentru evaluarea situatiei contractuale si a optiunilor disponibile.

Serviciile au inclus:

-    pregatirea corespondentei contractuale legate de Revendicari si Dispute;

-    pregatirea documentelor de pozitie;

-    asistenta pe durata audierilor;

-    reprezentarea ca “Reprezentant al Partii” pe durata procesului de adjudecare a disputelor;

-    consilierea cu privire la optiunile disponibile si a variantei recomandabile pentru administrarea conflictelor contractuale si a aspectelor aferente.

Contractul de Lucrari este incheiat in baza Conditiilor de Contract FIDIC Galben.

(0048) Februarie 2009 – in derulare

Bucuresti, Romania

CONSTRUÇŐES GABRIEL A.S. COUTO, S.A., Pt

Expert Achizitii

Asistenta tehnica pentru pregatirea de oferte, incluzind evaluarea documentatiilor de atribuire si a riscurilor aferente, precum si a aspectelor contractuale implicate.

Serviciile includ deasemenea asistenta cu rpivire la aspecte legale legate de procedurile de achizitie.

(0047) Noiembrie 2008 – Iunie 2009

Bucuresti, Romania

Rom Capital Invest (Ro) & WYG (Ro)

Expert Achizitii

Asistenţă Tehnică pentru Direcţia Asistenţă Tehnică din cadrul Autorităţii de Management POS Mediu – intǎrirea capacitǎţii administrative si instituţionale pentru managementul fondurilor structurale alocate prin POS Mediu si asigurarea asistenţei pe durata de derulare a procedurilor de achiziţie publică si de implementare a proiectelor finanţate prin Axa Prioritară 6 POS Mediu, in conformitate cu legislaţia UE si cea naţională.

(0046) Noiembrie 2008 – Dec 2009

Predeal, Romania

Ab Initio, Ro & Integrate Investment Consult, Ro

Lector

Cursuri FIDIC Deschise – Pregatirea si prezentarea a 4 (patru) cursuri FIDIC deschise, pentru personalul unor autoritati si firme private de Consultanta si Antreprenori, implicat in achizitia si implementarea proiectelor de ‘Lucrari’, incluzind prezentarea Ordinului Ministrului de Finante, OMEF 915/2008, care introduce traducerea Conditiilor de Contract FIDIC (Cartea Rosie, Galbena si Verde) in legislatia Romana.

(0045) Octombrie - Decembrie 2008

Bucuresti, Romania

Parsons Brinckerhoff, UK & Ab Initio, Ro

Evaluator Extern

„Expertiză pentru evaluarea ofertelor pentru construcţia  infrastructurii rutiere şi feroviare  de acces la podul peste Dunăre de la Calafat - Vidin - Lot 1” – nr. ref.: 2004/RO/16/P/PT/009/03

Asistenta Tehnica pentru Ministerul Transporturilor, pentru evaluarea ofertelor de ‘Lucrari’, in conformitate cu Legislatia Romana de Achizitii Publice.

(0044) Septembrie - Martie 2009

Bucuresti, Romania

Ab Initio, Ro

Evaluator Extern

„Expertiză pentru evaluarea ofertelor pentru supervizarea reconstrucţiei infrastructurii feroviare distruse de inundaţiile din iulie şi august 2005 – Lot 2” – nr. ref. 2005/RO/16/P/PT/002/08

Asistenta Tehnica pentru Ministerul Transporturilor, pentru evaluarea ofertelor de ’Servicii de Supervizare a Lucrarilor’, in conformitate cu Legislatia Romana de Achizitii Publice.

(0043) August 2008

Vata, Romania

Egnatia ODOS, Gr

Lector

Curs FIDIC – Pregatirea si prezentarea unui curs FIDIC pentru personalul Companiei Nationale de Autorstrazi si Drumuri Nationale, implicat in achizitia si implementarea proiectelor de ‘Lucrari’, incluzind prezentarea Ordinului Ministrului de Finante, OMEF 915/2008, care introduce traducerea Conditiilor de Contract FIDIC (Cartea Rosie, Galbena si Verde) in legislatia Romana.

(0042) July 2008

Constanta, Romania

Ab Initio, Ro

Lector

Curs FIDIC – Pregatirea si prezentarea unui curs FIDIC pentru personalul Administratiei Porturilor Maritime Constanta (APMC), implicat in achizitia si implementarea proiectelor de ‘Lucrari’, incluzind prezentarea Ordinului Ministrului de Finante, OMEF 915/2008, care introduce traducerea Conditiilor de Contract FIDIC (Cartea Rosie, Galbena si Verde) in legislatia Romana.

(0041) Mai 2008 – Octombrie 2008

Zagreb, Croatia

AGEG Consultants eG, Germania

Specialist Mediu - Inginer Civil

Evaluare Dosare de Licitatii in conformitate cu Acordul de Finantare si Programele Operationale de Dezvoltare Regionala, in contextul IPA, precum si cu Conditiile de Contract FIDIC.

Dosarele de Licitatii se refera la Programul Operational de Mediu pentru dezvoltarea infrastructurii de management a deseurilor pentru un sistem integrat de management a deseurilor in Croatia si protejarea resurselor de apa ale Croatiei prin imbunatatirea alimentarilor cu apa si un  sistem integrat de management a apelor uzate.

(0040) Mai 2008 – Iulie 2008

Bucuresti/ Sibiu, Romania

Rom Capital Invest (Ro) & EC Harris (UK)

Expert Contract/ Reclamatii Contracuale

“Asistenta tehnica pentru evaluarea performantei managementului contractelor privind constructia variantei de ocolire Sibiu” - ISPA 2001/RO/16/P/PT/005/04

Auditul/ analiza deciziilor manageriale luate in cadrul masurii, incluzind evaluarea activitatilor realizate de catre fiecare Parte din Contractele de Lucrari si Supervizare, pentru diagnosticarea problemelor care au dus la rezilierea Contractului de Lucrari.

Identificarea recomandarilor pentru imbunatatirea performantelor in cadrul masurii, cu punerea accentului pe actiunile ce trebuie intreprinse de catre Agentia ISPA – Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale SA, in calitatea sa de Beneficiar, in sensul prevederilor FIDIC Carte Rosie 1999, pentru asigurarea aplicarii continue a unor practici corecte de management tehnic si financiar.

(0039) Martie 2008 – December 2008

Bucuresti, Romania

Parsons Brinckerhoff, UK

Procurement Expert

Proiect de Restructurare in Transporturi – Centura de Ocolire Brasov– Imprumut IBRD CW – 1 – 01.

§ Pregatrirea unui set complet de documentatie de licitatie de Lucrari, bazat pe conditiile din Cartea Rosie FIDIC sid in concordanta cu legislatia Romana de achizitii publice pentru constructia Centurii de Ocolire Brasov.

§ Participare ca membru votant in fazele de pre-calificare si evaluare, pentru selectarea Antreprenorului pentru executia Lucrarilor.

(0038) Martie 2008 – Decembrie 2009

Bucuresti, Ploiesti, Romania

Integrate Investment Consult, Ro & Roland Gareis Consulting, Au

Expert Achizitii si Contracte

Pregatirea unui Sistem de Achizitii si Management de Proiect – Asistenta Tehnica pentru o companie locala, filiala a unei companii Vestice importante din domeniul extractiei si prelucrarii titeiului, pentru proiectarea unui Sistem de Achizitii, incluzind documente si formulare standard pentru diverse Bunuri, Servicii si Lucrari, in conformitate cu reglementarile Romane si Europene, precum si cu sistemul intern de administrare.

Cursuri de pregatire profesionala in Achizitii si Conditii de Contract FIDIC, pentru personalul Clientului.

(0037) Noiembrie 2007

Tallinn, Estonia

Addenda OÜ, Estonia

Lector

Cursuri teoretice si practice - Conditii de Contract FIDIC pentru coordonatori de proiect din industria constructiiilor.

(0036) Octombrie 2007 – Noiembrie 2007

Bucuresti, Romania

Cycleplan. Estonia

Specialist Tehnic pe Termen Scurt

Evaluare PHARE Interimara - Evaluare tematica a impactului schimbarii procedurilor de Achizitii, asupra procesului de contractare PHARE.

Evaluarea procesului de achizitie in cadrul sitorva Autoritati Contractante din Romania, in conformitate cu EDIS si legislatia Romana pentru achizitii publice.

(0035) Octombrie 2007 – Martie 2008

Bucuresti, Romania

Ab Initio, Romania

Evaluator Extern

Expertiză pentru evaluarea ofertelor pentru supervizarea lucrărilor de îmbunătăţire a condiţiilor de navigaţie pe Dunăre între Călăraşi şi Brăila

Asistenta Tehnica pentru Ministerul Transporturilor, pentru evaluarea ofertelor de Servicii de Supervizare a Lucrarilor, in conformitate cu Legislatia Romana de Achizitii Publice.

(0034) August 2007 – Octombrie 2008

Bucuresti, Romania

Parsons Brinckerhoff, UK

Expert Achizitii

Pregatirea unui proiect pilot ERTMS Chitila-Crivina, finantare BEI - Contract Cadru de Asistenta Tehnica pt Tarile Beneficiare JASPERS Ref OJEU 2006/S95-100942 – Project 2007 061 RO TRA RAL

Pregatirea unei documentatii de licitatie complete, in conformitate cu Conditiile de Contract FIDIC Galben si cu Legislatia Romana de Achizitii Publice si suport in Calitate de Expert Achizitii, pentru expertii tehnici din echipa, pentru pregatirea impreuna cu CFR, a Cerinteleor Angajatorului pt instalarea sistemului ERTMS printr-un contract de tip „proiectat-construit”.

(0033) Iulie 2007 – Decembrie 2007

Bucuresti, Romania

Integrate Investment Consult, Ro

Expert Achizitii

Participare ca Evaluator Independent pentru evaluarea ofertelor pentru Supervizarea Lucrarilor, incluzind pregatirea corespondentei aferente si a Raportului de Evaluare.

Asistenta Tehnica pe Termen Scurt ca Membru Votant pentru evaluarea ofertelor de ‘Servicii’ pentru supervizarea Lucrarilor de Reconstructie a Sectoarelor de Infrastructura de Drum, distruse de inundatiile din Iulie – August 2005 in judetele Vrancea si Bacău”

(0032) Iunie 2007 – Octombrie 2007

Bucuresti, Romania

BCEOM, Fr

Expert Achizitii

Servicii de Consultanta pentru Reconstructia de urgenta/ Reabilitarea Podurilor si Sectoarelor de Drumuri afectate de inundatii – Finantare BERD

-   asistenta acordata Beneficiarilor Finali in pregatirea Dosarelor de Licitatii si in perioada de evaluare, in conformitate cu Legislatia Romana de Achizitii Publice;

-   audit al Achizitiilor Publice effectuate de Regionalele Companiei Natioanle de Autostrazi si Drumuri Nationale.

(0031) Mai 2007

Ankara, Turcia

 

Ramboll, DK

Coordonator - Lector Principal

“Echipa Externa de Lectori pentru Cursuri DIS” – Pregatire si efectuare a 3 cursuri de pregatire pentru personal din diverse Institutii din Turcia implicate in managementul proiectelor cu finantare UE. Cursurile au continut prezentari a procedurilor de achizitii PRAG si a Conditiilor de Contract FIDIC pentru ‘Lucrari’.

(0030) Mai 2007

Ankara, Turcia

 

Contractor Privat[1] din Turcia

Expert Achizitii

Asistenta Tehnica pentru pregatire de Oferte pentru diverse ‘Lucrari de Mediu’, in special pentru proiecte finantate de catre Comisia Europeana.

(0029) Martie

2007 &

Martie 2008

Sinaia, Romania

 

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, Ro

Lector Extern – Expert Contracte

“Diminuarea Riscurilor in Caz de Dezastre Naturale si Pregatirea pentru Situatii de Urgenta” – Atelier de lucru “Managementul Protectiei mediului pe Durata Activitatilor de Constructii” – proiect finantat de Banca Mondiala, pentru  Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si alte entitati implicate, Private/ de Stat

Participare ca Lector Extern in pregatirea profesionala privind aplicarea masurilor de protectie a mediului in activitatile de constructie, pentru personalul UIP MTCT, Beneficiari Finali, Autoritati Locale si Constructori implicati in reabilitarea cladirilor asociate in Raspunsul de Urgenta (Primarii, Spitale, Scoli, etc).

(0028) Ianuarie – Noiembrie 2007

Bucuresti. Romania

 

Parsons Brinckerhoff, UK

Team Leader - Expert Achizitii

Expert pt Termen Scurt – Asistenta Tehnica in calitate de membru votant independent  pentru evaluarea ofertelor pe durata achizitiilor de Servicii pentru “Supervizarea lucrarilor de constructie a centurii Lugoj” si a Lucrarilor “Constructia Centurii Lugoj”

Asistenta Tehnica  pe perioada evaluarii si interviurilor pentru ‘Servicii’ si evaluarea ofertelor pentru ‘Lucrari’, pentru un proiect ISPA, incluzind asistenta pe perioadele premergatoare evaluarii si  de contractare.

(0027) Iunie 2006 – Noiembrie 2007

Bucuresti, Romania

 

Nomisma, It

Expert in proceduri contractare/ achizitii si implementare (inclusiv monitorizare)

“Suport  pentru participarea Romaniei in initiativele Comunitatii Europene” RO 2004/016-772.05.02

Asistenta Tehnica pentru Directia Cooperare Transfrontaliera din cadrul Ministerului Integrarii Europene, pentru implementarea programelor Interreg III B in Romania, prin sprijinirea  administratiei Romane si a potentialilor intermediari, beneficiari si parteneri socio-economici pentru participarea Romaniei in programele Interreg III B CADSES si in viitoare programe transnationale.

Sarcinile includ sprijin in incheierea Contractelor de Grant si a Beneficiarilor de Grant-uri in contractarea Achizitiilor Secundare (conform Legislatiei Romane de Achizitii Publice), incluzind coordonarea pregatirii si prezentarii de cursuri de pregatire profesionala si ateliere de lucru aferente.

Implicat la nivel informal in evaluarea unor Revendicari si alte aspecte conflictuale in Contracte FIDIC de Lucrari, inclusiv pregatirea documentului de pozitie pentru Beneficiar pebtru Adjudecarea unei Dispute.

(0026) Iunie 2006 – August 2006

Craiova, Romania

Fabrica locala privata, filiala a unei firme Vestice

Sef Adjunct de Proiect

Managementul Proiectului de Concordanta cu cerintele de Mediu – Asistenta Tehnica pentru identificarea problemelor de mediu, masurilor aferente si suport in implementarea acestora, intr-o fabrica locala din domeniul industriei alimentare, filiala a unei importante companii Vestice.

(0025) Decembrie 2006

Bucuresti, Romania

European Consultants Organization (ECO3), Be

Raportor Local

“Pregatire Orizontala pentru Instrumentele Structurale“ RO 2004/016-772.04.03.01.01

Furnizarea de servicii ca “ Raportor Local” in “Conferinta Instrumente Structurale”, organizata in Romania.

(0024) Septembrie 2006 – Decembrie 2006

Bucuresti, Romania

Class Management, Ro

Expert Tehnic pe Termen Scurt

Furnizarea de asistenta independenta in domeniu, pentru asigurarea calitatii procesului de achizitii publice si implementare a contractelor.

Asistenta Tehnica pentru Oficiul de Plati si Contractari PHARE din Ministerul Finantelor Publice, pentru asigurarea controlului calitatii a diverse documente, incluzind Dosare de Licitatii, Adendum-uri, etc, pentru Lucrari, Servicii, Bunuri si Grant-uri, precum si consiliere in implementarea contractelor, in special in aspecte de conflicte contractuale.

Sarcinile au inclus si pregatire/ prezentare de cursuri de pregatire profesionala si ateliere de lucru.

Implicat informal, in consilierea Beneficiarului, in rezolvarea unor aspecte litigioase in Contracte FIDIC de Lucrari

(0023) Iunie 2006 – Decembrie 2006

Ankara, Diyarbakır, Sanlıurfa, Gaziantep si Erzurum, Turcia

Parsons Brinckerhoff Ltd., UK

Deputy Team Leader -Expert Achizitii

Asistenta Tehnica pentru Municipalitatile Diyarbakır, Sanlıurfa, Gaziantep si Erzurum pentru implementarea “Suportului pentru Solutionarea Problemelor de Integrare Economica si Sociala in Diyarbakır, Sanlıurfa, Gaziantep si Erzurum”.

Asistenta Tehnica pentru pregatire Documentatie de Licitatie pentru 4 Loturi de Lucrari, incluzind Conditiile de Contract, Specificatii Tehnice si Liste de Cantitati.

Coordonarea pregatirii si prezentarii unui curs de proceduri de Achizitii Publice PRAG si Conditii de Contract FIDIC.

(0022) Iunie 2006 – Ianuarie 2007

Pitesti Romania

Operator local privat, in domeniul Managementului Apei/ Deseurilor, Ro

Coordonator - Lector

Coordonarea pregatirii tehnice si profesionale a personalului - Pregatirea si prezentarea unui set de 6 module de curs, avind ca tema Managementul Ciclului Proiectului, Conditii de Contract FIDIC, Proceduri de Achizitii  cf UE/BERD/Legislatia Romana, Parteneriat Public-Privat, etc.

(0021) August 2006

Bucuresti, Romania

 

Firma Britanica Privata de Consultanta, UK

Expert Achizitii

Revizuirea Ofertei pentru un Contract de Orar de Trenuri - Asistenta Tehnica in prgatirea si revizuirea ofertei de Servicii, inclusiv evaluarea personalului propus, a metodologiei si pregatirea expertilor pentru interviu.

(0020) August 2006

Bucuresti, Romania

 

ECO3 - European Consultants Organisation, Be

Expert Local Senior Termen Scurt - Achizitii si Contractare

“Training in Managementul Ciclului Proiectului, Proceduri de Achizitii si Contractare pentru Proiecte de Pre-Aderare si Managementul Instrumentelor Structurale” EuropeAid/121737/D/SV/RO

Pregatirea si prezentarea unui curs pentru personal din diverse institutii din Romania, implicate in managementul proiectelor cu finantare UE, privind proceduri de achizitii PRAG pentru Lucrari si Bunuri, si Conditii de Contract FIDIC.

(0019) Martie 2006 – in derulare (termen lung)

Bucuresti, Romania

European Construction Ventures Ltd, UK

Expert Achizitii

Asistenta Tehnica pentru prezentarea de cursuri si dezvoltarea afacerilor in Romania

Furnizarea de asistenta in prezentarea de cursuri (in special FIDIC), in special prin imbinarea in continutul cursurilor, a aspectelor legate de legislatia locala si finantarile UE.

(0018) April 2006

Constanta, Romania

Administratia Porturilor Maritime Constanta, Ro

Lector/ Expert in Contracte de Lucrari

Curs FIDIC – Coordonarea, pregatirea si prezentarea de cursuri FIDIC pentru personalul AMPC, implicat in achizitia, contractarea si implementarea proiectelor de ‘Lucrari

(0017) Decembrie 2005

Ankara, Turcia

 

East West Consulting sprl, Be

Lector/ Expert in Contracte de Lucrari /  Expert Achizitii

Suport pentru CFCU, NAC si NAO in Turcia - Pregatirea si prezentarea de cursuri pentru personal din diverse institutii din Turcia (CFCU, NAC, NAO, SPO, etc) implicat in managementul proiectelor cu finantare UE. Cursul a continut informatii privind proceduri de achizitii PRAG pentru Lucrari si Bunuri, si Conditii de Contract FIDIC.

(0016) Decembrie 2005

Bucuresti, Romania

Firma Britanica Privata de Consultanta, UK

Expert Technic/ Achizitii

Revizuirea Ofertei pentru Servicii de Supervizare a unei Constructii de Drum – Asistenta Tehnica in revizuirea ofertei, inclusiv a personalului si metodologiei propuse.

 (0015) Septembrie 2005

Sinaia, Romania

Svasta Consulting, Ro

Lector/ Expert in Contracte de Lucrari

Pregatirea si prezentarea unui curs privind Modelarea si Pregatirea Proiectelor, Monitorizare si Evaluare,  Managementul Ciclului Proiectului - Pregatirea si prezentarea unui curs pentru personal din diverse ministere/institutii din Romania, implicate in managementul proiectelor cu finantare UE. Cursul a continut informatii privind proceduri de achizitii PRAG pentru Lucrari si Bunuri, si Conditii de Contract FIDIC.

(0014) Iunie 2005 – Martie 2006

Bucuresti, Romania

Plancenter, Finland

Expert Achizitii

Asistenta Tehnica pe Termen Scurt, pe perioada achizitiilor de Servicii pentru “Revizuirea Proeictului si Supervizarea Constructiei Centurii Deva - Orastie” si “ Asistenta Tehnica pentru Suport Institutional in timpul implementarii lucrarilor pentru Centura Deva - Orastie” – Asistenta Tehnica pentru Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, pe perioada de pre-calificare, evaluare a ofertelor si interviuri pentru cele doua proiecte ISPA.

Lucrarile proiectate au avut si o componenta majora de lucrari hidrotehnice de protejare a malurilor si pilelor amplasate in albia Muresului.

(0013) Martie - August 2005

Bucuresti, Romania

Parsons Brinckerhoff Ltd., UK

Deputy Team Leader – Expert Siguranta Rutiera

Asistenta Tehnica pentru Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri National pentru implementarea noilor reglementari de siguranta rutiera a Legislatiei UE in domeniul transportului rutier – Masuri de siguranta in Sate Liniare – identificarea principalelor probleme si a potentialelor solutii pentru diverse localitati de-a lungun Drumului National DN1, incluzind pregatirea si prezentarea acestora pentru informarea autoritatilor locale aspra acestei oportunitati.

(0012) Dec 2004

Bucuresti, Romania

Firma Britanica Privata de Consultanta, UK

Expert Tehnic/ Achizitii

Revizuirea Expresiei de Interes si a Ofertei pentru un Contract de Supervizare de Lucrari - Asistenta Tehnica in revizuirea EoI si a ofertei, inclusiv a personalului si metodologiei propuse.

(0011) Nov 2004 – Iulie 2005

Bucuresti, Romania

Investitor Britanic Privat, UK

Asistent Project Manager - Expert Tehnic

Asistenta tehnica pentru supervizarea procesului de obtinerea Autorizatiei de Constructie pentru un proiect major al unui centru comercial in Bucuresti – Asistenta tehnica in pregatirea si completarea proiectului pentru procesul de autorizare a constructiei, incluzind si numeroase specialitati (utilitati, trafic, retele transport, etc) in afara aspectelor legate de arhitectura/ rezistenta a ansamblului comercial.

(0010) Nov 2004 – Oct 2005

Bucuresti, Romania

Safege, Be

Expert Infrastructura

Programul PHARE 2002 de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria - RO 2002/000-625-05.03 – Facilitate de Pregatire a  Proiectelor de Infrastructura.

Asistenta Tehnica pentru Directia de Cooperare Transfrontaliera din cadrul Ministerului Integrarii Europene, pentru Pregatirea de Documentatii de Licitatie, Evaluare de Oferte, Contractare si Implementare a Contractelor de Lucrari, Servicii si Bunuri, incluzind pregatirea unui Ghid pentru solicitantii de Grant-uri.

Pregatirea profesionala a personalului privind proceduri de achizitii PRAG, Conditii de Contract FIDIC si implementarea contractelor.

(0009) April – Oct 2004

Bucuresti, Romania

Seconded to ICON Consulting, De

Deputy Team Leader – Expert Infrastructura Transport

Asistenta tehnica pentru implementarea strategiei multi-anuale agreate intre Romania si Ungaria.

Asistenta acordata Directia de Cooperare Transfrontaliera din cadrul Ministerului Integrarii Europene, in cadrul unei echipe multidisciplinare, pentru pregatirea/ revizuirea unor documentatii de licitatie (Conditii de Contract FIDIC ‘99) precum si evaluare si contractare a circa 10 contracte de Lucrari si Servicii de Supervizare, incluzind asistarea Clientului in finalizarea negocierilor pentru semnarea contractului, precum si consilierea Clientului negocierea contractelor de Lucrari si Servicii.

Pregatirea unui Ghid pentru solicitantii de Grant-uri si un curs FIDIC pentru potentiali aplicanti.

(0008) Mai – August 2004

Bucuresti, Romania

Hyder Consulting Ltd.

Sef de Echipa Adjunct –Expert Achizitii

Armonizarea legislatiei cu directivele Europene de achizitii in tarile candidate, in vederea aderarii – Evaluarea legislatiei Romane de achizitii publice comparativ cu regulile CE de achizitii; Cursuri de pregatire profesionala a a personalului Roman din administratia publice, in proceduri de achizitii, Conditions de Contract FIDIC si implementare de proiect.

(0007) Ian – Oct 2004

Bucuresti, Romania

Hyder Consulting Ltd.

Inginer Senior de Infrastructura

Activitatea a inclus cursuri in achizitii publice si FIDIC pentru autoritati locale (AND, CFR, CFCU, Ministerul Integrarii Europene, Ministerul Mediului); evaluarea procedurilor de achizitii publice din Romania in comparative cu Directivele Europene; pregatirea unui plan de afaceri al firmei in Romania; aport la pregatirea ofertelor si asistenta generala pentru Directorul de Filiala.

(0006) Iunie – Dec 2003

Guildford, United Kingdom

Hyder Consulting Ltd.

Inginer Senior de Sosele

Evaluarea optiunilor rutelor pentru dezvoltarea drumului national A21, Pembury - Hastings, inclusiv pregatirea aliniamentelor propuse, evaluari de costuri si de documentatie pentru consultari publice cu un accent deosebit pe protectia mediului.  Au fost pregatite de asemenea scheme pentru largirea rapida a ceturii Londrei, M25 London, cu imbunatatirea intersectiilor si evaluarea punctelor negre, urmata de stabilirea de masuri de siguranta. A fost de asemenea efectuat un studiu de imbunatatire a coditiilor de traffic pe podul Albert A13, in Londra, pe faze distincte.

In afara aspectelor tehnice, activitatile au inclus si planificarea resurselor umane pe termen scurt si lung.

(0005) Oct 1999 - April ie 2003

Bucuresti, Romania

Delegatia Comisiei Europene

Coordonator Programe de Transport

Responsabil cu coordonarea si administrarea proiectelor in domeniul transportului, finantate de UE, in valoare de peste 500 milioane Euro, incluzind drumuri, cai ferate si porturi, precum si evaluarea, selectia si programarea proiectelor pentru finantarea de catre Uniunea Europeana prin programele PHARE si ISPA.  Proiectele au inclus achizitia de Servicii (asistenta tehnica/ supervizare de lucrari), Lucrari (Conditii de Contract FIDIC) si Bunuri, sarcinile de serviciu incluzind participarea ca observator in evaluari si verificarea/ aprobarea a peste 50 de Rapoarte de Evaluare si Contractele aferente respectiv a diverselor Addendum-uri necesare pentru implementarea contractelor.

(0004) Martie – Sept 1999

Cimpina, Romania

ILBAU GMBH (actualmente Strabag)

Sef Adjunct de Santier

Asistent al Sefului de Proiect pentru implementarea unui contract de $25 milioane pentru reabilitarea DN1 Cimpina - Comarnic, finantat de Banca Mondiala si utilizind Conditiile de Contract FIDIC.  Contractul a inclus largirea si ranforsarea a 22 km de sosea cu patru benzi, lucrari de consolidare, reabilitarea a 5 poduri si a numeroase podete, 4 poduri noi si imbunatatirea extensiva a sistemelor de drenaj.

 

(0003) Iunie 1994 - Martie 1999

Bucuresti, Romania

Eurometudes SA

Inginer Proiectant/ Sef de Colectiv

Responsibil pentru proiectarea a diverse tipuri de drumuri, inclusiv rute Europene, in diverse conditii de teren, multe proiecte fiind ulterior executate sub  Conditii de Contract FIDIC.  Activitatea a necesitat implicarea in toate fazele de proiectare de drumuri, de la studii de pre-fezabiliatate la proiecte tehnice si detalii de executie.  Sarcinile au inclus si pregatirea documentatiei de achizitii de terenuri, necesitind negocieri extensive cu proprietarii de terenuri si autoritatile locale, precum si instruirea noilor angajati si coordonarea unei echipe de proiectare.

(0002) Nov 1997 - Aprilie 1998

Strasburg, Franta

Subcontractat pentru Europe Etudes GECTI

Inginer Proiectant

Proiectarea a diverse tipuri de drumuri, incluzind proiectarea aliniamentelor, drenajelor, terasamente, marcaje si semnalizari rutiere, in Nord-Estul Frantei.  Responsabilitatile au inclus si proiectarea aliniamentelului si a marcajelor rutiere pentru o sectiune din Autostrada Belfort – Germania.

(0001) Mai – Nov 1997

Moscova, Rusia

Subcontractat pentru Louis Berger Intl. Inc.

Asistent al Inginerului Senior Rezident

Supervizarea a 4 contracte internationale pentru reabilitarea a peste 200 km de sosea existenta, M7, Moscova – Nijnii Novgorod – Kazan (sectorul Noginsk – Vladimir), evaluata la peste $34M, finantare Banca Mondiala, Conditii de Contract FIDIC.  Sarcinile au inclus si coordonarea unei echipe de proiectare locale, legatura cu autoritatile si pregatirea proiectului tehnic de largire la 4 benzi a unui sector de drum.

Feb 1989 – Ian 1999

Bucuresti, Romania

Institutul de Prouectare Constructii Industriale

Muncitor topo

Ridicari topo pentru diverse proiecte industriale in tara, incluzind incinte industriale, lucrari de regularizare in cursul superior al luncii Jiului, balastiere, etc.

Aug 1988 - Feb1989

Bucuresti, Romania

Sectia de Intretinere si Reparatii Drumuri Nationale Nord

Mecanic

Reparatii pentru toate tipurile de utilaje de construcii de drumuri (repartizatoare, buldozere, excavatoare, camioane, etc), incluzind si interventii de urgenta in santiere.

 

 

 

15. Alte informaţii relevante (de ex.: publicaţii)

Date de contact:

§  Participare cu prezentari la:                                                                             

-      Conferintele GRSP 2001 - 2004 in Romania

-      Conferintele Parteneriatului Global de Siguranta Rutiera 2001 - 2004 din Romania, cu prezentari;

-      Intilniri/ dezbateri ale Consiliului Inter-Ministerial de Siguranta Rutiera 2001 – 2004;

-      Al 2-lea Congres de Drumuri al IRF Road pentru Europa de Sud-Est, Octombrie 2001, Romania;

-      Masa rotunda pe teme de transport rutier, la Salonul Auto din Octombrie 2001;

-      Co-organizator / moderator la conferinta Raspuns Integrat in Situatii de Urgenta, Septembrie 2002, Romania, organizata de Delegatia CE;

-      Conferinta Raspuns Integrat in Situatii de Urgenta (continuare organizata de Ambasada SUA);

-      Seminar de Siguranta Maritima, Noiembrie 2002, Bucuresti, Romania;

-      Conferinta de Siguranta Rutiera – Aprilie 2004, Brasov, Romania;

-      Conferintele DRBF in 2006 – Budapesta, Ungaria, 2007 – Bucuresti, Romania, 2009 - Londra, Marea Britanie, 2010 – Istanbul, Turcia, 2015 – Genova, Italia, 2016 – Sofia, Bulgaria. 2017 – Madrid, Spania;

-      Conferinta EFCA – SiDIR  - Octombrie 2008 – Varsovia, Polonia;

-      Conferinta Utilizatorilor de Contracte Internationale FIDIC– Decembrie 2008 – Londra, Marea Britanie.

-      Conferintele Regionale DRBF, Octombrie 2009, Iunie 2010 si Octombrie 2011, Bucuresti, Romania

-      Conferinta Infrastructura din Romania – pentru Utilizatorii Contractelor Statutare din Romania – Septembrie 2014, Bucuresti, Romania: a participat cu doua prezentari in domeniul achizitiilor si rezolvarii disputelor.

-      Prima Conferinta Regionala FIDIC – ARIC – EFCA pentru Infrastructura – Martie 2015 Bucuresti, Romania: a participat cu o prezentare legata de problemele care afecteaza eficienta si efectivitatea comisiilor de rezolvare a disputelor.

-      Conferintele stiintifice internationale a Asociatiei Romane in Dreptul Constructiilor – Martie 2015, Septembrie 2016 si Octombrie 2017 Bucuresti, Romania

-      Conferinta Regionala FIDIC – ARIC – EFCA pentru Infrastructura – 6 - 7 Martie 2018 Tbilisi, Georgia: a participat cu o prezentare referitoare la aspecte legate de plati in editia 2017 a Manualelor FIDIC, din perspectiva unui Expertin Achzitii / Adjudecator de Dispute

-      Atelier de lucruO comparatie intre editiile 1999 si 2017 a Contractelor de Lucrari FIDIC” 5 Martie 2018 Tbilisi, Georgia - a participat ca lector

-      Atelier de lucruDAB/ DAAB – ce s-a schimbat si de ce?” 8 Martie 2018 Tbilisi, Georgia – a participat ca lector

§  Publicatiii:

-      Explicatii si Commentarii cu privire la Ordinul Ministrului Finantelor, OMEF 915/2008, care a introdus in legislatia Romana traducerea Manualelor de Conditii de Contract FIDIC Rosu, Galben si Verde – Revista de Drumuri si Poduri a Asociatiei Profesionale de Drumuri si Poduri, numarul din August 2008;

-      Coautor al unui material prezentat la Simpozionul de Siguranta Circulatiei din Noiembrie 2008, Cluj, Romania–Conditiile de Contract FIDIC in legislatia Romana.

-      Diverse articole despre utilizarea Conditiilor de Contract FIDIC si Cerintele Beneficiarului, publicate in 2016 in Revista de Drumuri si Poduri a Asociatiei Profesionale de Drumuri si Poduri.

-      Pro FIDIC, sau pledoarie pentru vinovatul fara vina” - articol publicat in Iunie 2016 in Revista de Drumuri si Poduri a Asociatiei Profesionale de Drumuri si Poduri.

-      Cerintele Beneficiarului in Contractele de Lucrari pentru Infrastructura de Transport” - articol publicat in Iulie 2016 in Revista de Drumuri si Poduri a Asociatiei Profesionale de Drumuri si Poduri.

mobil:

fax:

e-mail:

web:

00 40 727 340 623

00 40 21 324 53 38

office@abinitio.ro

www.abinitio.ro

 

                                           [1] Numele entitatilor “Private” nu este indicat din motive de clauze contractuale de confidentialite.